marți, 6 ianuarie 2009

Fabrica de globuri a lui Moş Crăciun este la Curtea de Argeş


Fabrica de globuri a lui Moş Crăciun nu este în Laponia, ci la Curtea de Argeş. De zeci de ani, meşterii sticlari şi decoratori lucrează, în fiecare an, milioane de globuleţe care ajung în casele noastre.
Podoabele de pom care prind viaţă la noi în ţară, sunt cu atât mai preţioase cu cât ele sunt lucrate manual. Drumul unui globuleţ din fabrica lui Moş Crăciun şi până în brăduţul unui copil cuminte este extrem de anevoios. Faza următoare este la pictat, unde alte mâini pricepute dau forma finală globului.Şi dacă în ultimul timp vorbim de criza economică, se pare că la fabica de globuri din Argeş lucrurile merg foarte bine.
În această iarnă, Moşul va avea mult de lucru, fiindcă trebuie să împartă peste 1 milion de globuleţe de la fabrica sa din Curtea de Argeş.
sursa: realitatea.net

Un articol pe acelasi subiect si aici: antena3

2 comentarii:

  1. am fost la fabrica de globulete...e o munca dificila si foarte meticuloasa. Felicitari celor care lucreaza acolo pentru indemanare si creativitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tin sa va anunt ca fabrica de globulete s-a redus la un depozit mic, cat o mai tine si ala, si in sala de globulete se va face discoteca orasului, ceva mai rau ca la tara

    RăspundețiȘtergere